Všetko o ničom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bledá farba? Veď neviem aká je tmavá...

Nadpis, ktorý nenapovedá veľa, ale po prečítaní článku by bol výstižný. Prečítajte si pár viet o tom, ako človek v dnešnéj dobe nedokáže mať utópiu. Vyjadrenie v diskusií nie je hriechom.
Nie je deň, kedy by som sa nezamyslel nad nejakou vecou a nehľadal odpoveď. Aj keď nie tú správnu. Stačí, ak by mi pomohla o 10% viac spať.

Takto isto to bolo aj v prípade, keď som sa zamyslel, či by ľudia vedeli žiť bez nenávisti, zla, ubližovania,... Proste všetkého, čo mi deň čo deň kazí môj mladý život

Predstavte si... Ráno sa zobudíte a sused odvedľa nie je nahnevaný na ženu a suseda nehádže nožíky po vašom psovi. Dieťa Vám neplače, len tak si pohmkáva, aby ste mohli dospať.

Je to možno len klamanie samých seba, ale ľudia svoju hlavu využívajú na sprostosti. A preto im boh, príroda, alah, (či ako vy voláte toho alebo to, čo vás poskladalo, ako aj tento svet do dnešnéj podoby) dal zlo, aby si vážili dobro, lásku, aby vedeli, čo je to nenávisť....

Môj kamarát z Nemecka mi darmo rozprával, ako chutí genialne sushi, keď som to jedol maximálne v minulom živote. A ja, darmo som mu rozprával, ako chutia bryndzové halušky. Nevedeli sme, ako to chutí, nevedeli sme čo to je. Nepoznáte tmavú modrú, neviete zákonite, v čom je iná od bledej modrej. Teda dokedy nedojde mama či tata a neujasní Vám to.

Minule sme sa tak v krčme pri pive hádali, že ľudia dokážu žiť bez všetkého zlého. Aj keď som tvrdil opak. Je to všetko v našej hlave. Keď si vezmete len porovnanie so zvieratami. To, že orol chytí myš a zabije ju, nie je pre neho zlom. Pre mojho synovca to zlom je, lebo je mladý a plešatý. Chápete, kam tým mierim?

Prečo? Prečo sa dá pýtať do nekonečna, aj keď ja som to dokázal len 4 hodiny. Skôr sa musím spýtať, čo s tým? Zlo je vlastne dobro, len chúďa, ostalo nepochopené. Je to síce pekná predstava, že zapnem televíziu o siedmej večer a nie je tam ani jedna zlá správa, nikto sa na nikoho nenasral tento týždeň ani mu len tak z prče nepodrezal krk. Možno som skazený ako šalát v Tescu v januari, ale jedno je fakt. Život by bol bez opačných vecí, ako zlo, problémy, nenávisť a veľa ďaľších nudný. Utópia je nudná


Takto, či ako? | stály odkaz

Komentáre

  1. aaale,
    ja by som sa aj chvilu ponudila.kludne.dajako uz by som to vydrzala,hadam...
    publikované: 11.07.2011 18:39:49 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014